FÖNSTER

Kulturarrangør, galleri

Fönster er et vindusgalleri dedikert til kunstnere, gallerier og kulturaktører knyttet til Kunstgavekortet.no. Her kan publikum oppdage og oppleve ny kunst fra det lokale kunstfeltet i Kristiansand. Det er mulig å lese mer om kunstneren og kjøpe de utstilte verkene direkte ved å bruke QR-koden på vinduet.

Fönster ligger i nybygget Kvadratunet, i kvartalet mellom Dronningensgate og Elvegata i Kristiansand sentrum, og er åpent 24/7, 365 dager i året.

Fönster vil presentere mellom 6 og 10 utstillinger gjennom året, og verkene som vises er gjerne en forsmak på en større, aktuell utstilling eller forestilling som foregår i Kristiansand.

Om åpningsutstillingen:

CURTAIN PAINTINGS

Marius Martinussen (f.1978)

Billedkunstner Marius Martinussen fra Kr.sand/Arendal er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Helsingfors og har på få år markert seg som en av de mest produktive og markante malerne av sin generasjon.

Martinussens verk er blant annet kjøpt inn av Statoil, Trondheim kommune, Norges Bank, Kunstsilo/SKMU og Norsk kulturråd, og han har hatt utsmykkingsoppdrag for blant annet UiA, Ålesund sykehus, Burj Dubai, St. Olavs Hospital, og TUI cruiseskip.

Utstillingen vises fra 7. mai- 21. juni 2024

bilde av fronter til vindusgalleriet Fönster i Kristiansand
Instagram  @galleri_foenster

Kjøp kunst fra Fönsters utstillinger