Dette bør du få med deg..

 

Mai 2024 må være måneden med flest åpninger i Kristiansands historie. Mye takket være åpningen av en viss kornsilo. Her er 5 utstillinger vi mener du bør bruke tiden din på!

KUNSTSILO
Åpningsutstilling: Nordiske lidenskaper
Vises fra 11.mai til 26.august 2024

Utstillingen er kuratert av Åsmund Thorkildsen.

 

Siloen åpner slusene
Endelig åpner dørene til Sørlandets omstridte og bejublede nye kunstmuseum, Kunstsilo. Kunstsilo har viet 3300 kvadratmeter til utstillingsrom og forvalter tre samlinger, deriblant Tangen-samlingen.
– Kunstsilo vil ikke bare bli et museum, men en transformativ opplevelse der kunst, arkitektur og natur møtes for å fengsle besøkende og redefinere verdsettelsen av nordisk moderne kunst, skrev amerikanske Forbes Magazine tidligere i vår, og anbefalte Aasland og Korsmos prisbelønte funkis-bygg fra 1934 som et sted å besøke i 2024.

Åpningsutstillingen Nordiske lidenskaper viser den hittil største presentasjonen av Tangen-samlingen under samme tak. Over 600 verk av 218 kunstnere fra samlingen tar oss med på en rik og mangfoldig reise gjennom den nordiske kunsten på 1900-tallet.

Adresse: Sjølystveien 6, 4611 Kristiansand
Åpningstider: man-søn kl.11-17 (21)

Gunnar S. Gundersen, Komposisjon, 1965. Foto: Kunstsilo

Over 600 verk av 218 kunstnere fra samlingen tar oss med på en rik og mangfoldig reise gjennom den nordiske kunsten på 1900-tallet

KRISTIANSAND KUNSTHALL
Anna Sigmond Gudmundsdottir
Den Vanvittige Muskel
Står til 9.juni 2024

Maleriet i fokus
Kristiansand Kunsthall er et av byens vakreste visningsrom for kunst, og ligger luftig plassert på toppen av folkebiblioteket ved Kristiansand torv. Som del av Kunsthallens målrettede satsing på samtidsmaleriet, er hele programmet i 2024 viet til kunstnere som har maleriet som del av sin kunstneriske praksis.
I utstillingen Den Vanvittige Muskel utforsker Sigmond Gudmundsdottir hvordan forestillingsevnen endres i takt med digitaliseringen, og hvordan maleriet oppleves som et autentisk objekt i en flyktig informasjonskultur.

Utstillingen består av store og monumentale verk i kjølige pasteller, med kontrastfulle lag av abstrakte motiver og stripeformasjoner.

Adresse: Rådhusgata 11, 4611 Kristiansand
Åpningstider: tir-søn kl.12-16

Her kan du bruke Kunstgavekortet til å kjøpe kunstverk og produkter i galleriet.

Anna Sigmond Gudmundsdottir. Foto: Kristiansand Kunsthall

Thyra Dragseth. Foto: Thyra Dragseth

Søgne Gamle Prestegård
Thyra Dragseth og Terje Dragseth
Min mors blomsterarrangementer & Fjerne slektninger
Står til 2.juni

A family affair 
Begrepet familie utforskes i denne uvanlige utstillingen hvor både far, mor og datter viser varierte kunstverk i forskjellige formater. Forfatter og musiker Terje Dragseth debuterer som billedkunster med maleriserien «Fjerne Slektninger», akkompagnert av datter Thyras fotografiske stilleben av manipulerte blomsterbuketter i ulike stadier av blomstring.

Mor Lise og datter har også samarbeidet om videoverket «Loving Perception» som tar for seg nettopp relasjonen mellom en mor og datter. I videoen reflekterer de over en tekst av den argentinske feministiske filosof Maria Lugones (1944 – 2020).

Adresse: Søgnetunet 11, 4640 Søgne
Åpningstider: tir-fre 10-15 (og kultursøndager)

Se og kjøp kunstverk av Thyra Dragseth her.

Bomuldsfabriken Kunsthall
Utstilling med Tarjei Bodin Larsen
Står til 19.mai

Bestrebelse etter perfeksjon
I Tarjei Bodin Larsens nye arbeider har han konsentrert seg om maleriets flate, format, todimensjonale form, lerretets struktur/arkitektur og fargens overflatekvalitet. I disse maleriene er fargen umulig å ignorere. Sterke readymadefarger – ublandet, rett fra boksen – er skjematisk fremstilt, nesten som på et industrielt fargekart.
De sterke fargene blir en språkløs størrelse som treffer deg umiddelbart på et følelsesmessig plan, som en falsk naturkraft som lyser ut fra maleriet.

Utstillingen i 3.etasje på Bomuldsfabriken Kunsthall består av to serier. Begge seriene baserer seg på et sterkt forenklet landscape eller seascape som Bodin Larsen har arbeidet med i de senere årene.

Adresse: Oddenveien 5, 4847 Arendal
Åpningstider: tir-lør kl.12-16

Tarjej Bodin. Foto: Bomuldsfabrikken

Vev av Mette Lilletvedt, foto: Lasse Årikstad

PALASS (KRS)
ALL OVER THE PLACE
Gruppeutstilling med blant annet: Robert Rauchenberg, Bjørn Mortensen, Jennie Bringaker, Sissel Blystad, Amir Asgharnejad, Pia Eikaas, Amale Larsen, Jam Public, Alexandru Raevschi, Hallvard Nuland, Mette Lilletvedt m.fl.
Står fra 10.mai-20.mai.

Rampete og relevant
Billedkunstner Lasse Årikstad og Mathea Roland er ansvarlige for det kunstnerdrevne galleriet PALASS (KRS) på Odderøya, som med høy kredfaktor og fremoverlent kuratering, har opparbeidet seg et rykte som et savvy og relevant visningsrom siden oppstarten i 2022.

 Nå inviterer Årikstad, i meglomanisk stil, til utstilling av egen kunstsamling, parallelt med åpningen av Kunstsilo og første utstilling fra Tangen-samlingen.
Den vennlige, humoristiske fingeren til etablissementet i form av visning av «Årikstad-samlingen», gir glede til publikum, som kan oppleve en eklektisk og variert samling med noen av landets fremste samtidskunstnere.

Adresse: Odderøyveien 32, 4610 Kr.sand
Åpningstider: lør-søn 12-16